Järgnev loetelu peab paika vaid juhul, kui tarvitada veini mõistlikus koguses. Klaasike punast veini õhtusöögi kõrvale mekkida on täiesti okei, kuid alkoholiga liialdades võib efekt ülaltoodule olla hoopis vastupidine. Hoia veiniriiulid lookas, aga tarbi vastutustundlikult 🙂
Vein sisaldab antioksüdante
Vein võib olla heaks abiliseks võitluses vabade radikaalide vastu, mis tekitavad mitmeid tervisehädasid, sealhulgas vähki. Vein sisaldab antioksüdante – need on väiksed molekulid, mis ründavad vabasid radikaale.
Vein tugevdab immuunsüsteemi
Mõõdukas alkoholitarbimine hoiab ära infektsioonid ja hoiab teie immuunsüsteemi kontrolli all. Samas tuleb silmas pidada, et liigne alkoholi tarbimine nullib selle efekti.
Vein muudab luud tugevamaks
Punane vein sisaldab suurtes kogustes kaltsiumi, mis on kasulik luude mineraalsele struktuurile. Vein parandab luude tihedust ennetab luude hõrenemist.
Vein vähendab südamehaiguste riski
Punastes veinides leiduvad tanniinid sisaldavad protsüanidiine. Need on fenoolsed ühendid, mis neutraliseerivad vabasid radikaale ning mis on näidanud häid tulemusi südame ja veresoonkonna haiguste ennetamises.
Vein alandab kolesterooli
Punases veinis leiduvad protsüanidiinid parandavad südame tervist ja vähendavad ka kolesteroolitaset.
Vein vähendab riski diabeedi tekkeks
Siinkohal on abimeheks resveratrool, mis suurendab tundlikkust insuliini suhtes.
Lõpetuseks on mõistlik veel üle korrata, et ärme siis kogustega liialda. Topeltkogus veini ei tähenda positiivsete tegurite kohekordistumist, pigem on lihtne teha endale hoopis karuteene.